fbpx

3 maanden programma

Jouw blauwdruk voor succesvol solliciteren

‘Jouw blauwdruk voor succesvol solliciteren’ is een groepsprogramma van drie maanden, speciaal voor zelfstandige, enthousiaste medewerkers die willen leren om effectiever en vol (zelf)vertrouwen te solliciteren. 

Je herkent het misschien wel: je hebt via Google allerlei websites bezocht op zoek naar de heilige graal op het gebied van succesvol solliciteren. En toch lukt het je maar niet die kennis te vertalen naar authentieke sollicitaties en goede gesprekken die werken voor jou. 

In dit programma ga je met een groep van maximaal 15 deelnemers aan de slag, op zoek naar jouw ‘blauwdruk’ voor succesvolle sollicitaties én actief het netwerk in. Voor iedereen ziet dit er anders uit. Daarom krijg je van mij alle handvatten en  1-op-1 advies en begeleiding.

In dit traject ga jij van weten hoe je kunt solliciteren, naar echt effectief en succes vol doen!

Een doel zonder plan is alleen een wens.

Antoine de Saint-Exupéry

Ben jij klaar om nu effectief en met succesvol resultaat je nieuwe baan te veroveren?

Je bent een betrokken medewerker die zijn vak verstaat. Maar er ontbreekt één ding: je wil graag (weer) plezier hebben in je werk en hier voldoening uit halen. Een bijdrage leveren aan iets waar je trots op bent.

Of je nu een baan hebt of niet, het is tijd om hier iets aan te doen. Ook als je wel een baan hebt, maar een nieuwe uitdaging zoekt, verwacht je dat je contract niet wordt verlengd of je functie komt te vervallen. Omdat je niet wil wachten tot het zover is, besluit je je nu alvast voor te bereiden om de arbeidsmarkt op te gaan. 

Ondanks dat je al heel wat hebt gelezen en diverse tips kreeg over hoe je zou moeten solliciteren, voelt het nog altijd of je maar wat aanrommelt. En dat is niet zo gek: weten hoe iets moet is één ding, maar het echt kunnen toepassen is vaak veel lastiger in de praktijk en kost meer tijd dan je vooraf had verwacht. 

Je bent klaar met maar een beetje lukraak solliciteren en je wilt het nu echt effectief en met resultaat aanpakken!

Hoe fijn zou het zijn als je die toekomstige werkgever niet meer om je heen kan en je dus écht met impact die nieuwe baan weet te veroveren?

 • Dat je heel gericht die baan kunt gaan veroveren omdat je toegang hebt tot de voor jou juiste vacatures en netwerk en weet hoe je dit netwerk inzet op een manier die bij jou past. 
 • Je hebt rust in je hoofd want je hebt een duidelijk plan en overzicht. Daarnaast heb je de (financiële) kaders bepaalt zodat je weet wanneer het voor jou oké is om te switchen.
 • Weten wat je zoekt is geweldig, want daarom weet je ook waarom je de ene functie of werkgever beter links kunt laten liggen en je vooral op de ander moet richten. Dat scheelt je zoveel tijd en frustratie! En die tijd kun je allemaal in andere dingen stoppen!
 • Je ziet afwijzingen als een onderdeel van het proces en niet meer als een persoonlijk falen. Solliciteren moet je leren. Je weet dat het zo werkt en leert gaande weg steeds beter wat jouw manier is. 
 • Je weet wat de belangrijkste sleutels tot succes zijn en vertaalt deze moeiteloos naar je sollicitatiebrieven en -gesprekken.

Wie ik ben?

Mijn naam is Nicole! Afgelopen vijftien jaar specialiseerde ik me als recruiter en arbeidsmarktmakelaar (outplacement).   Mens en werk duurzaam verbinden is mijn passie. 

Het verschil tussen succesvol een nieuwe baan vinden en teleurgesteld raken in kansen op diezelfde arbeidsmarkt valt of staat met drie belangrijke zaken, zo ontdekte ik afgelopen jaren: 

 • Het hebben van een duidelijk, praktisch plan
 • Durven vragen om hulp
 • Vertrouwen houden en doorzetten

Een nieuwe baan vinden vraagt daarmee best wat van je. Gedurende het hele proces sta ik naast je om je te ondersteunen, te enthousiasmeren en te inspireren zodat je binnen jouw zoekprofiel met creatieve blik naar jouw kansen blijft kijken en succesvol wordt in het vinden van een nieuwe baan.

Ben jij klaar om maximaal te gaan voor jouw nieuwe baan?

Start nu met Effectief solliciteren vol vertrouwen

In dit groepsprogramma:

 • Leer ik je hoe je jouw eigen sollicitatieblauwdruk maakt waarmee je jouw nieuwe baan gaat veroveren.
 • Bespaar je tijd doordat je met de juiste kennis een goeie sollicitatie neerzet.
 • Krijg je concrete handvatten en tips afgestemd op jouw unieke situatie.
 • Leer je precies hoe je jouw sollicitaties en gesprekken afstemt op je gesprekspartner.
 • Ontdek je hoe je netwerkgesprekken in kunt zetten die je helpen naar je nieuwe baan.
 • Hebben we veel contact. Je krijgt namelijk niet alleen toegang tot mijn kennis. We gaan ook echt zorgen dat je alles kunt toepassen op je eigen sollicitaties.

Na dit traject heb je een persoonlijke sollicitatieblauwdruk in handen. Weet je waar jouw kansen liggen. Heb je de kennis en vaardigheden om succesvol te kunnen solliciteren onder de knie. Je hebt geoefend en hebt de slag te pakken. En zit het eens tegen, dan weet jezelf weer op te pakken en verder te gaan. Met rust en focus kun jij daadwerkelijk jouw nieuwe baan veroveren.  

Wat je allemaal krijgt?

Een 1-op-1 intakgesprek waarbij we jouw doelen bepalen voor de komende drie maanden

Een online kick-off met alle deelnemers. Deze duurt anderhalf uur en is hét moment om kennis te maken met elkaar. In deze interactieve sessie neem ik je mee door het sollicitatieproces en leg ik uit hoe een sollicitatiestrategie je kan helpen bij het solliciteren zelf. Tijdens de sessie werk je globaal je eigen strategie uit zodat je direct met een aantal concrete acties aan de slag kan.

1x een call met mij (60 minuten). Jij bepaalt zelf waar je hulp en advies bij wilt: het verscherpen van je zoekprofiel, vacatures vinden of analyseren, je brief en cv bespreken aan de hand van een specifieke vacature, netwerken of het voorbereiden van gesprekken.

3 online masterclasses over bepaalde thema’s:

 • Profileren op social media en LinkedIn
 • Vacatures analyseren
 • Schrijven van cv’s en sollicitatiebrieven die echt matchen

1 live dag op een centrale plek in Nederland, waarbij het oefenen van gesprekken centraal staat en we kunnen leren van elkaars ervaringen met sollicitaties

Toegang tot een besloten Facebook-groep, zodat we samen successen kunnen vieren. Ook is het super waardevol om feedback te vragen en ontvangen van de andere deelnemers.

De mogelijkheid om mij wekelijks te mailen met al je vragen: zo blijf je niet vastzitten in je hoofd en kan ik je weer verder helpen. Ik kijk met alle liefde mee naar je brieven, cv’s of geef de nodige peptalk als je die nodig hebt. Ik ben er! 

Toegang tot steeds weer een nieuwe module in het Online Sollicitatie Academy Programma Jouw blauwdruk voor solliciteren met succes.

BONUS Video over het nut en de noodzaak om je te blijven ontwikkelen

De investering voor particulieren in dit programma is €699,- inc. Btw.

Het bedrag mag ook in 2 termijnen worden betaald.

Onderwerpen

Het volgen van dit programma zorgt ervoor dat je na afloop alle kennis in huis hebt om succesvol die andere baan te veroveren. De modules waar je toegang tot krijgt zijn:

Module 1: Wat wordt jouw volgende functie?

Module 2: Hoe ziet jouw arbeidsmarkt er uit? 

Module 3: Planning, structuur en mindset.

Module 4: Vinden en gevonden worden, dat doe je zo!

Module 5: Een ijzersterke pitch.

Module 6: Een CV die er uit springt.

Module 7: De motivatiebrief (de ondergewaardeerde troef)!

Module 8: Netwerken als een baas!

Module 9: Do’s en dont’s in het (video)sollicitatiegesprek. Inclusief Live dag

Module 10: De sprong wagen, zonder stress.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ben je er klaar voor om effectief en met resultaat te kunnen solliciteren?

Ik help je ontzettend graag in dit groepsprogramma. In het vierde kwartaal van 2020 starten we met maximaal 15 deelnemers. Wil je nu alvast op de wachtlijst voor de eerstvolgende editie? Laat dan je naam en mailadres achter via het formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op om een call te plannen.

Inschrijven voor de wachtlijst is volledig vrijblijvend. Deelname gaat altijd op basis van een wederzijdse match.

Mocht je vragen hebben over dit programma of andere diensten, dan kun je mij altijd mailen op info@denetwerkers.com.