fbpx

De (on) mogelijkheden van het beroep Virtual Assistant

Virtual assistant, management ondersteuner, secretaresse

De (on) mogelijkheden van het beroep Virtual Assistant

Gisteren was alweer de 3e ronde van de Masterclass Expert aan tafel, onderdeel van de Online Sollicitatie academie. Deze keer met Virtual Assistant expert en één van de grondleggers van dit beroep in Nederland, 🎯Yvette Nikolic – Secretariaat Online van Secretariaat Online.

Haar visie is helder
Virtual Assistants are here to stay

Er zijn wel een aantal dingen die goed zijn om bij stil te staan, mocht jij je oren nu gespitst hebben.

1.     VA als vorm, niet als vervanger van

Waar het VA vak ontstaan is uit management ondersteuners zoals secretaresses die meer plaats- en tijdonafhankelijk zijn gaan werken (overgewaaid vanuit Amerika), is het VA schap nu meer de vorm waarin gewerkt wordt, de wijze van samenwerking. Er zijn er steeds meer verschillende specialismes te vinden. Naast management ondersteuners zijn er bijvoorbeeld ook VA’s op het gebied van online marketing, social media beheer, vormgeving, websitebouw en VA’s die op het financiële vlak ondersteuning bieden. Belangrijk dus om goed te onderzoeken WAT (specialisme) jij te bieden hebt en aan WIE (doelgroep) je dat te bieden hebt.

2.     Het rimpel effect

Het inzetten van VA’s wordt steeds gebruikelijker en één van de weinige voordelen die Corona biedt, is dat ‘op afstand’ werken het nieuwe normaal is geworden en daarmee kansen biedt voor VA’s. De werkvorm is daarmee algemeen bekend geworden. Jouw kwaliteiten als VA zijn nu belangrijker dan ooit om opdrachtgevers te ondersteunen in deze voor hen vaak nieuwe werkwijze en jouw meerwaarde te laten zien. 

3.     Baan of bedrijf?

Wat belangrijk is om je te realiseren, is dat, hoewel een groeiend aantal bedrijven VA’s in loondienst heeft, het beroep van Virtual Assistant vooral als zelfstandig ondernemer wordt uitgevoerd. De VA’s van dit land zijn hoofdzakelijk ondernemende dames en heren die hun virtuele klanten binnen moeten halen en de eigen broek moeten ophouden. Goed dus om bij jezelf na te gaan of jij ondernemend bent, of ondernemer. Hier zit nl een wereld van verschil tussen.

Conclusie?

Spreekt het beroep van Virtual Assistant je aan? Neem de tijd om goed te onderzoeken of dit bij jou als persoon past (m.n. ondernemerschap), onderzoek jouw doelgroep én wat je hen te bieden hebt, en go for it!

Kennis maken met de Online Sollicitatie Academie?

Elke 2e woensdag van de maand geef ik een gratis webinar Vol gas de arbeidsmarkt op! Hierin laat ik je zien hoe het werken met een persoonlijk sollicitatieplan je sneller, met rust in je hoofd je nieuwe baan vindt. In het webinar krijg jij inzicht in waar jij in het sollicitatieproces nog winst kunt behalen. Net als meer dan 300 werkzoekenden meedoen met dit gratis webinar? Schrijf je hier in. 

Liever een baan in loondienst, maar weet je als secretaresse of management ondersteuner niet waar je kansen liggen? In deze blog geef ik je handvatten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name*

Email

Website